Intro

Velkommen til en blogg om pilegrimsvandring. 

Det var den som er rimelig «blank» i møte med ‘å gå pilegrim’ som skulle finne noe leseverdig og nyttig her.

Men foreløpig er det stort sett info om – og det er fullstendig unikt !!  – både rutebeskrivelse og dagbok om Røldals-ruta fra Bergen! Neppe vandret på hundre år… Og den ruta egner seg nok best for en person med erfaring eller passe dumdristighet slik jeg selv hadde. Særlig turen over fra Jondal til Sørfjorden, omtrent i høyde med Folgefonna, var gildt … Og besøket på pilegrimstunet på Tegland i Hålandsdalen var uforglemmelig (se dag 2).

Før min første pilegrimsvandring – i Spania i 2010 – brukte jeg selv aktivt Internett for å eliminere noen av de utallige usikkerhetsmomentene som dukket opp. Jeg var villig til å «kaste meg ut på 40 000 favners dyp», men ville gjerne også vite hvor kaldt det var i vannet – for å si det sånn. Mange gode kilder dukket opp og lenker til noe av dette finnes her. Jeg fant at for norske pilegrimer skader det ikke med en kilde til – på norsk.

Målet er  ikke å være en omfattende nettside, men likevel til nytte og inspirasjon. Still gjerne spørsmål eller gi kommentarer!

3 tanker om “Intro”

 1. Hello

  You asked about the music on my blog – it is from Luar Na Lubrr – Cabo do mundo

  Best wishes

  Johnnie

  1. Thank you, Jonnie, for letting me know. I like the Celtic influence, and Cabo do mundo is a great song. And I love how you do your video towards the end – great when you hug El Santiago, too 🙂

   My blog is not developed, yet. And maybe I should write some posts in english too…

 2. Jeg jobber med en samlet oversikt over samtlige norske pilegrimsveier – med kart, på nettsiden pilegrim.no. I den forbindelse er det veldig interessant at du har beskrevet veien fra Bergen i detalj. Jeg legger ut den i en forenklet form, med lenke til din nettside. Skulle gjerne ha din e-adresse for nærmere kontakt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: