Bergensleden Røldal | Etappe 5

Odda er et kontrastenes sted. Den vakre naturen og de styggfascinerende konstruksjonene

Langs Sørfjorden til Odda

Dette er en litt traust etappe, spesielt etter den spektakulære etappen dagen før, og som i tillegg er preget av asfalt og trafikk. Men en perle finnes her: Ordtak-stien fra Måge til Eikhmarane. Her er flere ordtak av Ivar Aasen plassert ut i terrenget, og både dette og den vakre naturen gir pilegrimen et par fine kilometer.

Nevnes også bør Måge gårdsbutikk med is, kaffe og en god del gårdsprodukter både av kulinarisk art og fra ull, tråd og trevikre. En ideell transport fra Eikhamrane og et stykke inn i fjorden ville være båtskyss. Da ville man unngå den ubehagelig lange og trafikerte Eitrheim-tunnelen. Her er refleksvest påkrevd!

Startsted: Bleie

Etappen kan vanskelig deles opp, med mindre ha en lett etappe etter fjellovergangen, med tid til litt sightseeing og overnatting på Eikhamrane.

 • Total lengde 25 km
  Måge (gardsbutikk) 6 km
  Ordtakstien*: 2 km
  Eikhamrane – Odda: 15 km
  Odda – Odda camping: 2 km
 • > 90% asfalt.
 • Pr juli 2011, umerket pilegrimsrute/ *merka sti
 • Høydeprofil: En flat etappe. Høyeste punkt er Odda camping (90 moh)
 • Overnatting: Odda (diverse), Odda camping, Hildal camping (hvis åpen, 8 km)
 • Attraksjoner: Bleie og andre bygder i området, *Ordtakstien, naturen, Odda div.

Flere bilder fra denne pilegrimsvandringen finnes her

RUTEPROFIL

NB: Forholdet mellom etappens lengde og høyde kan gi en temmelig misvisende elevasjonsprofil. Ved lange avstander (km) virker selv stigninger til må høyder (m) adskillig brattere enn de i virkeligheten er:

Profil for etappen fra Bleie - Odda camping

Klikk på bildet under: GPS-sporet fra etappen åpnes i et nytt vindu. Bilder som er tatt åpner seg på rett sted i sporet (den blå dråpen på kartet). Velg å se bilder eller statistikk der bevegelsespunktet følger elevasjonsprofilen.

Zoom inn på kartet eller velge «View map fullscreen»

Om du velger «Se all pictures …» -link, kan du kommentere bilder.

En stripe med start/ stopp bildevisning og statistikk (helt til høyre) kommer frem over bilderekken når du lar peker være over kartet. PS. Hold peker bort fra kartet når du ser bilder, da stripen skjuler for billedteksten på foto i høydeformat.

God tur!

Klikk for en visuell opplevelse av vandringen